“Dabl trabl” sto bi rekle kolege sa BBC-a

Cim ja pocnem hvalospjeve o yugi, mene ovaj moj beskucni ljubimac na 4 tocka iznevjeri. Jutros po onoj kisi krenem do grada, zuri mi se. Sjednem u auto, upalim iz prve (a obicno ide iz trece) i taman prije nego sto sam zadovoljno poceo trljati rukama, ugasi se k'o da ga je neko…hm..kako bih rekao…ugasio?
Zaverglam momacki jos par puta, ali nece ni da cuje. A ja uporan, pa izverglam akumulator. Hebat’ ga, ionako nije bog zna cemu. Otvorim haubu i naizgled mi se sve cini ok, sve je na svom mjestu. I mrlje od ulja i zicom svezana sajla gasa, a i rezervna guma puna nekakvih masnih krpa i dvije flase, za nedajboze :). Kontam, sta bi moglo biti majkumu, al’ sto vise gledam, vise i kontam da pojma nemam oko automehanicarskih poslova. Jedino sto mi pade napamet je da ‘pozajmim’ akumulator iz burazovog auta. Svakako nije tu, nece se ni buniti.
I tako ja opet verglam i vegrlam i taman da unistim i ovaj akumulator (hebat’ ga, ni on nije bog zna cemu), upali se Yugo.
E hajd’ sad stisni pa ga ugasi ako smijes, bar dok se malo ne napuni. Al’ eto, sve prodje ok, i ja izgleda mislio da je gotovo sa iznenadjenjima bar za narednih desetak dana.
Al’ jok, valjda yugi nije milo sto ga maltretiram po onakvom vremenu, pa je usput nesto pocelo i da struze. Nakon ‘strucne’ procjene, jaran i ja smo utvrdili da se neki hepek otkacio ispod auta i da struze po cesti, ali nam se zurilo pa nismo bas obracali paznju. Sve je islo nekako dok nismo trebali preci raskrsnicu, i to preko tramvajskih sina. Polako i oprezno da ovo cudo sto visi ne zakaci sinu, ili brzo i na foru pa sta bude? Odlucismo se jednoglasno na ovu drugu varijantu :). Tu mi na pamet pade Marfi i njegovi zakoni, mamicu mu i ko ga izmisli. Uglavnom, uspio sam odvaliti auspuh na autu, zakacio sinu bas tim hepekom sto visi.
Sljedecih nekoliko dana (mjeseci?) vozim yugo-traktor, dok se ne skupi sta love za popravku. Sto bi rekao kolega Alan Ford, danas definitivno nije bio dan za umjetnike 😉

17 komentara

  1. uf, meni sinoc nestane goriva prvi put u zivotu, ne znam ni sam kako nisam obratio paznju, te jutros odem po auto tek anlaser nesto nece da je javi nikako, znam sta je u pitanju ali tek sutra mogu napraviti tako da sam pokisao ko mis sinoc i jos danas moram paliti na guranje :o) pravo veselje al’ se nadam da je to cijela porcija belaja za neki duzi period :o)

Komentariši